Kedves barátunk,
követőnk, olvasónk!


Köszöntünk oldalunkon! A közélet.ro a Civilek a Közéletért Mozgalom (CKM) nyilvános felülete, naplója, blogja, ha úgy tetszik portálja. Elsősorban székelyudvarhelyi közéleti témákkal kívánunk foglalkozni, olvasnivalót, információkat kínálva azoknak, akiket érdekel a városunk közélete. Reméljük egyre többeket érdekel majd a közügy, hiszen mindannyiunk életéről van szó. 😎

Ugyanakkor itt és most le kell szögezni, hogy nem tekintjük magunkat sajtóterméknek, nem látunk el ilyen feladatokat, így nem tudunk mindent lereagálni, vagy hírként közölni. Arra sem vállalkozunk, hogy napi, heti rendszereséggel jelentkezünk, azonban amikor valamilyen témában lesz fajsúlyos mondanivalónk, ígérjük hallani fogtok róla. Érdemes követni a CKM Facebook oldalát, ott fogjuk megosztani újabb és újabb anyagainkat.

Témáink Székelyudvarhely és szűkebb-tágabb környezetének fejlődése, vagy éppen helyben toporgása lesz. Az egyes toposzokat a téma iránt érdeklődő, az illető területen otthon lévő civilek fogják gondozni, tehát nem újságírók, hanem szakemberek, vendégszerzők írják majd. Érdekesnek vélt anyagokat is megosztunk majd más portálokról – így egy-egy téma köré csoportosuló anyagok gyűjtőhelye is lesz a kozelet.ro.

Követni kívánjuk, hogy akik a bizalmunkat elnyerték, hol tartanak az ígéretek teljesítésével, hogy egy-egy négyéves választási ciklus nyertese a város legyen. 🏆

Olvasóink is jelezhetik az címen, hogy milyen témákra kíváncsiak – de ígéretet nem tudunk tenni, hogy minden javasolt témával foglalkozunk.

Ígérjük, hogy próbálunk objektívek és pártatlanok maradni, egy-egy témát pragmatikusan körbe járni, tartózkodni a személyeskedéstől, lehetőleg csak tényszerű megállapításokat tenni. Néha egy-egy véleményt megfogalmazni különböző helyzetekben, de a problémára koncentrálva és nem magára a személyre, akivel szemben éppen kritikát fogalmazunk meg. A civil kurázsi által hatást, vagy akár nyomást akarunk gyakorolni a közéletre és azok szereplőire, de csakis egyetlen cél érdekében, hogy a városunk, az életünk jó irányba haladjon. Azt szeretnénk, ha Székelyudvarhely visszanyerné régi fényét, hogy mindannyian büszkék lehessünk rá.

A CKM alapítói: Fleisz Zoltán, Geréb László, Hajdó Csaba, Komoróczy Zsolt, Simon Szilárd